Mijn naam is Femke van Roozendaal. Sinds ik in 2003 moeder ben geworden ben ik bijna dagelijks bezig met borstvoeding. Eerst als moeder, vanaf 2005 als vrijwilliger bij de VBN en vanaf 2010 als lactatiekundige IBCLC*. De opleiding tot lactatiekundige was een mooie aanvulling op mijn studie psychologie (1997) en coachopleiding (2008).

Mijn belangrijkste drijfveer is dat ik moeders wil helpen zodat zij met plezier (weer) borstvoeding kunnen geven en samen met hun baby kunnen genieten van een knus en intiem contact met elkaar. Want borstvoeding geeft, naast voeding die precies op jouw baby is afgestemd, liefde en geborgenheid voor je baby en versterkt de band tussen jullie.

In mijn opleidingen heb ik veel geleerd over de ontwikkeling, behoeften en communicatie van baby’s. Met die kennis wil ik jullie als ouders empoweren zodat je je baby beter leert begrijpen en kunt inspelen op zijn behoeften.

Ik woon, met mijn man en drie (borstgevoede) kinderen, in Rijen.

*Een lactatiekundige IBCLC is deskundige op het gebied van borstvoeding. Ze heeft een opleiding gedaan en is geslaagd voor het internationale examen voor lactatiekundigen. Dat geeft haar de titel ‘International board certified lactation consultant’. Om deze kwalificatie te behouden moet een lactatiekundige elke vijf jaar haar diploma verlengen door aan te tonen dat ze ten minste 75 scholingsuren heeft gevolgd en elke tien jaar herexamen doen. De meeste lactatiekundigen IBCLC zijn lid van de NVL, de beroepsvereniging voor lactatiekundigen. Als lactatiekundige onderschrijf ik de WHO-code van harte. De WHO-code wil borstvoeding beschermen en bevorderen en zorgen dat ouders de juiste en voldoende voorlichting krijgen. Daarnaast streeft de WHO-code na dat vervangingsmiddelen voor moedermelk -indien nodig- juist worden gebruikt en dat de richtlijnen voor verkoop en reclame van babyvoeding worden nageleefd.