image 2015 05 06"Toen ik voor de eerste keer moeder werd, dacht ik over borstvoeding heel simpel. Voorbereiding leek me onzin, want "je hebt twee borsten en een baby. Ingewikkelder wordt het niet." Dat had ik me toch iets te simpel voorgesteld. In het begin veel afgezien, al doende veel geleerd en ik spreek dan ook uit eigen ervaring als ik zeg: "met een goede voorbereiding doe je jezelf en je baby een enorm plezier!". 

 

Cursus

Borstvoeding is natuurlijk, maar gaat niet altijd vanzelf. Vroeger leerden moeders borstvoeding geven van hun eigen moeders en andere moeders in hun omgeving. Veel kennis is de afgelopen jaren verloren gegaan. Een cursus helpt je om goed geïnformeerd te starten. De bijeenkomsten van de VBN en LLL zijn een goede voorbereiding voor je borstvoedingsperiode. Je krijgt onder andere informatie over goed aanleggen, voorkomen en oplossen van problemen, kolven en weer aan het werk. Via www.borstvoedingnatuurlijk.nl en www.lalecheleague.nl kun je vinden waar er bij jou in de buurt informatiebijeenkomsten worden georganiseerd. Ook de verloskundigenpraktijken organiseren vaak informatiebijeenkomsten, zo ook in Dongen en Rijen via Luna. 

 

Advies op maat

Het kan zijn dat je liever met een lactatiekundige vooraf je vragen doorspreekt om zo een advies op maat te krijgen. Dan kun je een prenataal consult afspreken. Ik kom dan bij jullie thuis en we bespreken in één avond de belangrijkste informatie om goed voorbereid te starten. Daarnaast gaan we uitgebreid in op jouw persoonlijke vragen en situatie. Dit kan op elk moment in de zwangerschap; het fijnste is meestal om dit een week of zes voor je uitgerekende datum te doen. 

Je kunt je hiervoor aanmelden via e-mail of per telefoon. Dan plannen we een afspraak.